אגוזים ושקדים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/03/2002 | 22:02 | מאת: שירי

ברצוני לדעת לאיזה חלבון נחשב החלבון שקיים באגוזים ושקדים - מלא, חלקי ואם הינו חלקי האם אפשר להשלימו עם חלבון נוסף שישלימו כמו אכילה של קטניות ופחמימות לשם קבלת חלבון מלא. שאלה נוספת - קראתי שבדג תרית דקה יש את כמות האומגה 3 הגדולה ביותר מכל הדגים, איזה דג זה? האם יש לו שם נוסף?

01/04/2002 | 09:37 | מאת: ליטל להב

שלום שירי מבחינת ערך חלבון אנו משתמשים במונח "ערך ביולוגי" ע"מ לתאר את כמות חומצות האמינו החיוניות (כאלה שהגוף שלנו אינו יודע לייצר בעצמו, וזקוק להן מבחוץ). ככל שיש יותר סוגים של חומצות אמינו כאלה, וכמותן גבוהה יותר, החלבון נחשב לבעל ערך ביולוגי גבוה יותר. נקודת ההשוואה היא יחסית לחלבון ביצה, הנחשב לבעל הערך הביולוגי הגבוה ביותר. חלבונים נוספים בעלי ערך ביולוגי גבוה הם חלבונים הבאים מן החי ( בשרים, דגים, עופות, ומוצרי חלב). חלבונים ממקור צמחי,(אגוזים שקדים , קטניות כולל סויה וכו'), נחשבים לבעלי ערך ביולוגי נמוך יותר. לכן, אם תזונתך מתבססת בעיקר על חלבון ממקור צמחי, רצוי לשלב בתפריט גם מקורות של חלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוה יותר. לשאלתך השניה, לא ברור שם הדג, האם כתבת אותו נכון?

מנהלי פורום תזונה קלינית