נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/03/2002 | 15:09 | מאת: ענת

אני סובלת מזה שנה וחצי מנשירה שיער בקטע מסויים בראש ובגבה,אני מטופלת בכדורי אבץ ובזריקות סטרואידים. המצב לא משתנה. אני סובלת גם מסכרת ומטופלת בגלוקומין וגליבטיק. האם יש טיפול נוסף לבעייה ?

ענת שלום! זהו נושא הקשור יותר בתחום התמחות של רפואת עור. בעיקרון חסר באבץ יכול לגרום לנשירת שיער אך אם את לוקחת תוסף זה מזה חצי שנה ללא הטבה - כנראה שלא זו הבעיה. גם סכרת, אם היא כוללת כבר הפרעה בזרימת הדם, עלולה להיות הסיבה ובסכרת, מילת המפתח היא איזון רמת הסוכר שמושג הכי טוב באמצעות שמירה על דיאטה. חזרי לרופא העור לייעוץ נוסף. נועה

25/05/2002 | 12:45 | מאת: ניר

שלום! לאחרונה כמספר חודשים אני סובל מנשירת שיער לא רצינית במיוחד אך זה מורגש באזור מסויים בחלק הקדמי השמאלי של הראש עד כדי כך שרואים את עור הכרקפת. האם אני צריך להיבדק אצל רופא עור? והאם ייצכן שאני סובל מחוסר ויתמינים? אודה לתשובתך בהקדם. ניר.

מנהלי פורום תזונה קלינית