קנדידה ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/03/2002 | 15:57 | מאת: רוית

האם זה נכון שילד בן שנתיים וחצי,שיש לו קנדידה, צריך להמנע ממוצרי חלב ובשר?

31/03/2002 | 09:08 | מאת: ליטל להב

שלום רוית שימי לב לתשובה שנתנה נועה שיף לגבי שאלה זו. מפתיע אותי השימוש ברפואה אלטרנטיבית כשמדובר בילד ועוד כל כך קטן! מהי הקנדידה הזאת? כיצד בכלל מישהו יכול להגיד לך שיש לילד קנדידה?? ומעבר לכך, מה שמפתיע הוא סוג הדיאטה שעליה המליץ אותו רופא. בד"כ הם מדברים על דיאטה שבה מפחיתים בפחממות מעובדות וסוכרים פשוטים. זוהי פעם ראשונה שאני שומעת על כך שבשר ומוצרי חלב הם הבעיתיים במקרה של קנדידה. לשאלתך, ואענה בשיא התמציתיות: אם זה היה הילד שלי הייתי ממשיכה לתת לו בשר ומוצרי חלב. נראה לי שהתפתחות המח שלו היא הדבר הכי חשוב כרגע. מעבר לכך, נועה ציינה מספר שאלות ואף נתנה עצות עניניות, כיצד עליך לנהוג במקרה הזה. מקווה שתבחרי נכון. בברכה ליטל

19/06/2002 | 07:29 | מאת: יעקב אדלר

לצערי נתעטפת בתואר שאינו ראוי למה סכתבת. האחד מה רע ברפואה אלטרנטיבית בגי ילדות אם המטפל יודע מה הוא עושה? האם במרבית העולם שמרפאים בסוג זה של רפואה ההצלחה פחותה? האם אין מזונות ממלאי מקום לחלב ודגים? האם ידוע לך שבארה"ב אוכלוסיה גדולה מאד נגד צריכת חלב היות והוא ניזון מעשב המרוסס בחומרי הדברה מסוכנים ומאכלי הבקר מכילים אנטיביוטיקה? ומה בכלל את יודעת על קנדידה ופרזיטים אחרים כשהקנדידה התגלתה רק לפני 22 שנה? האם את יודעת שהצלחת האבחון בארה"ב היא רק 10 אחוז בפרזיטים על אף 3-6 בדיקות צואה היות והרבה טפילים דבוקים בדפנות המעיים? בקיצור למדי היטב על תזונה כמו התזונאי הישראלי המפורסם ד"ר הוכברג ולאחר מכן חווי דעה מאשר לחוות דעה על נושאים שאין לך בהם אפי' מושג קלוש. בהצלחה

מר אדלר שלום רב, הרגשתי שלא ניתן להשאיר את מכתבך הכועס ללא תגובה היות ונאמרו בו דברים מעליבים שאינם ראויים להכתב. כל הדיאטניות שעונות באתר זה הינן אנשי מקצוע מעולים עם הכשרה אקדמית רחבה. בתחום תזונת תינוקות ופעוטות יש עבודות למכביר המראות לצערנו כמה בקלות יכולה להפגע גדילה תקינה, כאשר לא ניתן להשלים חלק מהפגיעות מאוחר יותר ונשארות פגיעות לכל החיים. דוגמה נחקרת ביותר היא מתחום התפתחות המוח וחסר ברזל למשל - ידוע שילדים בגילאי לידה עד שנתיים שאינם מקבלים ברזל בכמויות מתאימות עלולים לסבול מחסר בשיקוע ברזל במרכזים ייחודיים במוח, שלא ניתן להשלימו מאוחר יותר היות ומעבר החומרים מהדם לתוך המוח נסגר בגיל מוקדם! מחסור זה גורם לבעיות למידה והתנהגות לכל החיים! בשר הנו אחד ממקורות הברזל הטובים ביותר בתזונה. העובדה שמגדלי הבקר במקומות מסויימים פוגעים באיכותו אינה אמורה לגרום לכך שהבשר עצמו יחשב שלילי. הדבר הנכון לעשות כציבור צרכנים היה להפעיל לחץ ציבורי לשיפור איכות המזון שלנו, מה שהיה תורם יותר מנסיון לשנות את הרגלי האכילה שלנו לפי טיב המזון במקום תכולתו. הדיאטנית שענתה לשאלה, מתוך התמודדות חוזרת עם מקרים רבים בהם נגרם נזק עקב המלצות חלקיות ולא ישימות אמרה מעומק הלב שהיא לא הייתה מיישמת הוראה כמו זו שניתנה לו היה מדובר בילד שלה. אני בהחלט סבורה שהיא צודקת מנקודת המבט המקצועית שלנו. אינני יודעת מהו תחום עסוקך, אך היה עדיף במקום להסחף לעלבונות בלתי נחוצים לו היית מעביר מסר מקצועי ענייני ומבוסס, אם אתה סבור שיש לך כזה.

מנהלי פורום תזונה קלינית