תחליפי סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/03/2002 | 13:18 | מאת: גלי

באילו מוצרים יש סידן ברמה גבוהה? חוץ ממוצרי חלב.

26/03/2002 | 14:14 | מאת: גיל

ממה שידוע לי יש בירקות (אולם בכמות הרבה יותר קטנה), סויה וטופו, שומשום ואגוזים או גרעינים, לא סגור על איזה מהם (אולי בשניהם). כמו כן יש בסרדינים ובדגים אחרים שבאים יחד עם העצמות.

גלי שלום! נחלק את מקורות הסידן לשניים: מהחי (ספיגתם טובה) ומהצומח (ספיגתם נפגעת בשל מרכיבים צמחיים מסויימים המצויים במזון). מהחי יש לנו את מוצרי החלב ואת הדגים (ככל שאוכלים יותר עצמות = יותר סידן). מהצומח יש מספר מזונות העשירים בסידן - סויה ומוצריה (טופו), קטניות, שומשום ומוצריו (טחינה, חלבה), אגוזים ושקדים, תאנים ומשמשים מיובשים, ברוקולי, כרוב עלים, גבעולי סלרי, פטרוזיליה, ולמי שרוצה ומסוגל - אצות ים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית