פירות מרוסקים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/03/2002 | 10:17 | מאת: תמי

שלום, בני בן 8 חודשים אוכל (בנוסף לתחליפי חלב ומחית עוף וירקות) ארוחה אחת ביום של פירות. הפירות מרוסקים בבלנדר והוא אוכל בכפית. שאלתי: האם יש צירופים מסויימים של פירות שאינם מומלצים. שמעתי שאם מרסקים ביחד תפוז ובננה למשל הם "מבטלים אחד את השני" והילד לא נהנה מהויטמינים ומערכים תזונתיים אחרים של שני הפירות. האם זה נכון? האם יש צירופים אחרים שכדאי להימנע מהם? תודה, תמי.

31/03/2002 | 10:07 | מאת: ליטל להב

שלום תמי התשובה לשאלתך היא שזה לא נכון. אין גם צירופים נכונים או לא נכונים של פירות , אך אני רוצה להתייחס לנקודה אחרת בהקשר לפירות . את מציינת שהילד הוא בן שמונה חודשים. בדרך כלל, אנחנו לא ממליצים לחשוף תינוקות מתחת לגיל שנה לפרות מסוימים כגון תותים, אננס, מנגו, ואף עגבניות. הסיבה היא פוטנציאל אלרגני גבוה של פירות אלה. לגבי בננה ותפוז, נכון שחלק מהויטמין C של התפוז מתחמצן, אבל זה יקרה בכל מקרה, בלי שום קשר לבננה. הם לא מבטלים זה את זה, והילד שלך, תאמיני לי מרויח מהקומבינציה הזאת (אגב, סיכמנו ביננו שזה גם מאוד טעים...). שיהיה לכם לבריאות, ליטל

תמי שלום! תוספת קטנה לדבריה החכמים של ליטל - המטרה העיקרית במתן פירות וירקות לתינוקות היא חשיפתם לטעמים ומרקמים חדשים. זהו תהליך למידה חשוב וחוויה גם לתינוק וגם להוריו. בשלב הזה, בגלל תהליך ההכנה (קילוף, בישול וחשיפה לאויר), אין להסתמך על מזונות אלה כספקי ויטמנים ומינרלים. תינוק יונק או שמקבל תכשיר מזון לתינוקות ממשיך לקבל ממקור זה את הויטמינים והמינרלים להם הוא זקוק. המטרה - ילד שילמד לאכול ולהנות ממזונות אלה בינקותו, יהיה בעל מגוון עשיר יותר של מזונות בריאים ומומלצים בבגרותו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית