מזון לתינוק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/01/2002 | 00:55 | מאת: אלון

שלום רב, ישנה שמועה ,הסובבת לה במחוזותינו, ואשר אומרת כי אסור לשלב בננה יחד עם מיץ תפוזים במחית אחת. לטענת מפיצי השמועה, יש ניגוד בין שני המרכיבים הנ"ל , אשר גורם לפגיעה בערכם התזונאי או בויטמינים של המחית. הנכון הדבר? ממתינים לתשובה,

אלון שלום! חלק קטן מהויטמין C המצוי במיץ התפוזים הופך בלתי פעיל תוך כדי הגנה מפני התחמצנות של מרכיבים בבננה (ע"י כך היא אינה משחירה). ככלל ויטמין C יהפוך בלתי פעיל גם מחשיפה ארוכה מדי לאויר. אם זהו המקור היחיד לויטמין הניתן לילד, ניתן להוסיף מקורות טריים של ויטמין C לתפריט - עגבניה, גמבה, קיווי. אם מדובר בתינוק אשר עדיין יונק או מקבל תכשיר מזון לתינוקות, אזי זהו מקור נאות לצריכת הויטמינים שלו ואין מקום לדאגה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית