השמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/01/2002 | 23:22 | מאת: גלית

הנני כבת 48. גובהי: 158, משקלי: 72. הנני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס (והשימוטו) , מטופלת באלטרוקצין 100 מ"ג פעם ביום במשך 5 ימים. כרגע מאוזנת יפה, שאר הבדיקות תקינות. מגיל 45 בגיל מעבר (לפי הבדיקות הנשיות...). הנני אוכלת 3 פעמים ביום, סדיר, לא בין הארוחות, לא נוגעת בממתקים ובפיצוחים, הולכת מידי יום חצי שעה עד שלושת רבעי שעה. איני מסוגלת מאז היותי תינוקת להכניס מים לפה. אין לי דרישה לשתייה, אני שותה כ-3 כוסות קולה ביום. זה המשקה היחיד שנכנס לפי. אני מרגישה חולשה וכבדות וברגע שאני שותה קולה - אני מתעוררת לתחייה. פירטטתי לכם כי רציתי שתקבלו תמונה כללית עלי. שאלתי היא: מדוע לאחרונה אני עולה במשקל, איך לנהוג בשביל לרדת, לאיזה משקל רצוי אני אמורה להישקל ? . אוכלת בשר עם תוספות, (ירקות מבושלים)(בצהרים), בבוקר- כוס קפה עם 3 בסקויטים, ובערב 2 פרוסות לחם עם עגבניה ולפעמים ביצה ואחר כוס רויון. זה אוכל סטנדרטי כל השבוע. ביום שישי תוספת דג ולפעמים מרק צח. לפי התמונה שכתבתי לכם , האם אני אוכלת בצורה חיובית ואם לא מה לא בסדר ומדוע אני לא מצליחה לרדת במשקל? - אשמח באם אקבל התייחסות לשאלותי ותודה לכם מראש - גלית.

16/01/2002 | 01:10 | מאת: adi

גלית היי, 1. רישום של מה שנכנס לפה!!!! 2. התמידי בספורט!!!! 3. החליפי את הקולה הרגילה בדיאט קולה. 4. זהי קשיים. 5. אימא שלי נהגה לשתות מיים (מפילטר בריטה) + פרוסת לימון. נסי!!!! 6. ירקות!!!! 7. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 8. רשמי לך את רשימות המטרות למענן את רוצה לרזות ותלי על המקרר. 9. קבוצת תמיכה יכולה לעזור לך. שלוש הערות: 1. השמנה יכולה להיות מהגיל. 2. שווה שתנסי לחלק לך את הארוחות ל5-6- קטנות במקום שלוש גדולות? 3. לי נראה שהתפריט שלך מונוטוני מידי. עדי

16/01/2002 | 12:38 | מאת: גלית

תודה על ההתייחסות למכתבי, אשתדל לקחת לתשומת ליבי- אשמח גם לקבל תגובה מרופא או דיטטיקנית קלינית. בתודה לך - גלית.

גלית שלום, אכן מכתבך מאוד מפורט, אבל להערכתיי היות ויש לך בעיה אנדוקרינולוגית בנוסף לעליה הטבעית במשקל המתרחשת בגיל המעבר, היה מאוד רצוי שתגיעי לטיפול מסודר עם יעוץ ומעקב. אם את גרה באזור הצפון נשמח אם תצרי קשר עם המרפאה של ד"ר צופיה איש-שלום בטלפון 8542584-04 (למזכירה קוראים עליזה)

20/01/2002 | 19:29 | מאת: גלית

תודה על התייחסותך. ציפיתי לקבל תשובה לשאלותי.- וחבל שלא קיבלתי. אני גרה באזור השרון. על כל פנים תודה לך. - גלית.

מנהלי פורום תזונה קלינית