סלמון-אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/03/2002 | 14:17 | מאת: רון

דג סלמון (טרי) הנאפה בתנור מפריש הרבה מאוד שומן. בעיקר אם נתח הדג קרוב יותר לראש. כתוצאה מהשומן הנותר בקערת הבישול בתנור, הדג מתבשל בשומן של עצמו, ולמעשה הדבר דומה לטיגון. אני נוהג לשפוך את כמויות השמן המופרשות מהדג, אך עדיין נותר הרבה שומן. ידוע לי שחימום השמן גורם לחימצון שאינו בריא. 1. האם זה נכון? 2. סלמון מכיל אומגה 3. האם האומגה 3 נשמר לאחר חימום הדג בתנור? 3. האם לעדיף נתח דג מהראש העשיר בשומן או קרוב יותר לזנב (דל בשומן)? 4. האם גם טונה אדומה (טריה) מכילה אומגה 3? בתודה מראש

29/03/2002 | 15:53 | מאת: טטיאנה

למרות מה שציינת עדיין מקבלים אומגה 3 מדג הסלמון. גם טונה מכילה אומגה 3.

רון שלום! אם אני זוכרת נכון כבר דנו יחד בנושא זה. סלומון וטונה מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3 היפות מאוד לבריאות. חומצות שומן אלה אינן מאבדות מערכן התזונתי בעקבות חימום. אני ממליצה לבחור את נתח הדג הטעים ביותר לחיך. בתאבון! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית