ארוחת הבוקר וחשיבותה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/08/2006 | 07:32 | מאת: טלי

הי! לאחותי יש בעיה: היא עובדת עבודה פיזית מאד ולכן צריכה המון אנרגיה-אבל לא מסוגלת להכניס כלום לפה בבוקר ולכן סובלת בקביעות ממה שנקבע ע"י הרופאים כירידה חדה ברמת הסוכר באמצע היום-מצבי רוח סחרחורות,חולשה כללית. אם ניתן להציע לה לאכול משהו לארוחת הבוקר שיקל על פריסה שווה של רמת הסוכר בדם למשך היום ולא יכביד על הקיבה-על מה ניתן להמליץ?

לקריאה נוספת והעמקה
04/08/2006 | 11:06 | מאת: דנה ויינר

שלום טלי, במקרים כאלו מומלץ על ארוחה קלה יחסית מבחינת נפח אך שמספקת מספיק אנרגיה ופחמימות למספר שעות, זה יכול להיות חטיפי אנרגיה או חטיפי גרנולה, יכול להגיע ל-2-3 חטיפים עד שעות הצהריים. גם ארוחה של קורנפלקס עשיר בסיבים + 1/2 כוס חלב יכול לספק ארוחה מזינה ולא גדולה עד לארוחת הצהריים. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית בנושא, ךהתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית