ארוחת הבוקר וחשיבותה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הי! לאחותי יש בעיה: היא עובדת עבודה פיזית מאד ולכן צריכה המון אנרגיה-אבל לא מסוגלת להכניס כלום לפה בבוקר ולכן סובלת בקביעות ממה שנקבע ע"י הרופאים כירידה חדה ברמת הסוכר באמצע היום-מצבי רוח סחרחורות,חולשה כללית. אם ניתן להציע לה לאכול משהו לארוחת הבוקר שיקל על פריסה שווה של רמת הסוכר בדם למשך היום ולא יכביד על הקיבה-על מה ניתן להמליץ?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום טלי, במקרים כאלו מומלץ על ארוחה קלה יחסית מבחינת נפח אך שמספקת מספיק אנרגיה ופחמימות למספר שעות, זה יכול להיות חטיפי אנרגיה או חטיפי גרנולה, יכול להגיע ל-2-3 חטיפים עד שעות הצהריים. גם ארוחה של קורנפלקס עשיר בסיבים + 1/2 כוס חלב יכול לספק ארוחה מזינה ולא גדולה עד לארוחת הצהריים. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית בנושא, ךהתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה