תזונה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/03/2002 | 12:09 | מאת: מרב

אני ממש בתחילת הריון מ IVF ויודעת שהתזונה שלי כלל לא מכילה את הדברים הנכונים והמזינים, איזו תזונה מומלצת בהריון? מה הדברים שרצוי לאכול ויש בהם מרכיבים תזונתיים משמעותיים להריון ולעובר?

25/03/2002 | 12:38 | מאת: שרון

אני ממליצה לך לקרוא את המאמרים באתר LEIDA.CO.IL, יש שם מדור תזונה שנכתב על ידי דיאטנית שמתמחה בנושא.

25/03/2002 | 14:19 | מאת: ליטל להב

שלום מרב בהחלט ישנן מספר נקודות תזונתיות אליהן יש להתייחס בזמן הריון: א. חומצה פולית- יש צורך ב- 400 מק"ג ליום, בד"כ ניתן ע"י תוסף, ומומלץ לקחת אותו עוד לפני ההריון. חומצה פולית נמצאת בפירות ומיצי פרי, בדגנים,ובירקות ירוקים. רצוי מאוד שהדיאטה תכיל מאלה ב. סידן. אישה בהריון זקוקה ל-1200 מ"ג סידן ליום. רק לשם דוגמא, גביע יוגורט רגיל מכיל בממוצע 150 מ"ג סידן. לפיכך חשוב מאוד לשלב מוצרי חלב בדיאטה. ג. ברזל. נטייה חזקה לאנמיה בזמן הריון. ברזל נמצא בעיקר במוצרים מן החי (בשרים, דגים, עופות, איברים פנימים). נכון שיש ברזל גם בירקות כמו חסה, אך הוא אינו זמין כל כך לספיגה הערות נוספות, קפאין אינו רצוי בכמויות גדולות (מעל 3 כוסות קפה או תה ליום), וכמו כן תחליף הסוכר אספרטיים (שיש למשל בדיאט קולה) אסור לשימוש בזמן הריון. לסיכום, אכלי מגוון ומסודר, ושיהיה המון בהצלחה- ליטל

28/03/2002 | 10:12 | מאת: מיכל אשל- דיאטנית

כתבה מפורטת בנושא תוכלי למצוא באתר- [email protected] שיהיה בהמון מזל טוב

31/03/2002 | 09:18 | מאת: ליטל להב

למיכל אשל שלום אני מבקשת לא להפוך פורום זה לפרסומות, זה לא המקום ולא הדרך. ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית