תפריט לגיל ;15 חודש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/03/2002 | 19:53 | מאת: רונה

הייתי רוצה לקבל דוגמא לתפריט יומי לילדה בגיל 15 חודש ששוקלת כ 9 ק"ג מבחינת הכמויות והקלוריות שהיא צריכה לקבל. האם הנקה/בקבוק עדיין נחשבים לארוחה או שיש להוסיף להם עוד - נראה לי שהבת שלי מוכנה לחיות על הנקה ובקו\בוקים כל היום ומעט מאד אוכל מוצק לאחרונה(היא גם היתה חולה הרבה לאחרונה וירדה בתקופה זו כחצי ק"ג במשקל וגם צומחות לה שיניים) היא גם מתעוררת בלילה ולא נרעת עד שהיא מקבלת הנקה/בקבוק ואני נותנת לה כי אני חוששת שהיא לא אוכלת מספיק ביום ובאמת רעבה - מצד שני היא שותה רק כ 120 CC כך שאולי זה לא רעב?? תודה מראש

רונה שלום! לצערי אין מטרת פורום זה לספק תפריטים לדוגמא, זה לא מקצועי מבחינות רבות. תפריט מתאים יכולה לתת דיאטנית במסגרת ייעוץ אישי. בכל מקרה הייתי רוצה להתייחס לנושא שהעלת. בגילה של בתך, אין עליה מגבלות תזונתיות ובעצם היא אמורה לאכול אוכל ביתי מכל הסוגים ובמרקם המתאים לגילה והיכולות המוטוריות שלה. הנקה בגיל זה אמורה להוות חלק קטן מהתפריט ויכולה להיות במקום החלב ומוצריו (2-1 הנקות ביום). חשוב לזכור כי בגיל זה, הרכב חלב האם כבר אינו מספיק על מנת לספק הזנה מלאה והולמת לילד. יחד עם זאת, ילד חולה נוטה לפעמים "לחזור מעט אחורה" מבחינת הרגלי האכילה ויש לקבל זאת. בשלב זה אני ממליצה לך להתחיל שוב בהצגה של מזונות חדשים (כמו שעשית בגיל 8-6 חודש). אם את ממשיכה להתרשם שיש בעיה בקבלה של מזונות מוצקים ומשקלה של בתך מתחיל אף הוא להפגע, אני הייתי מציעה לפנות לבירור (אולי יותר בכיוון ההתנהגותי - זאת לאחר שנשללות סיבות פיזיולוגיות). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית