תרופת פלאים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/03/2002 | 13:13 | מאת: טובה

האם יש תרופה כזו שסופגת 30% מהשומנים של האוכל שאנו אוכלים? האם כל אחד יכול לקחת אותה? האם תרופה זו יכולה לעזור להורדת כולסטרול ולהפחית את כמות הטריגליצרידים בדם? תודה בשם כל השמנים והסובלים מהשומנים המיותרים.

24/03/2002 | 13:48 | מאת: ליטל להב

הי כן יש תרופה שכזאת. היא אינה תרופת פלאים, ולא, לא כל אחד יכול לקבל אותה. יש צורך במרשם רופא. את שם התרופה לא אכתוב כאן. ברור שאפשר להוריד כך טריגליצרידים וכולסטרול, היות והתרופה מונעת מחלק מחומרי הגלם של הכולסטרול להספג בגוף ולפיכך יווצר פחות כולסטרול. התרופה לא ניתנת לטיפול בדיסליפידמיה אלא בהשמנה. ישנם טיפולים תרופתיים אחרים לטיפול בבעיות שציינת. אני באופן אישי לא ממליצה על התרופות שלוכדות שומנים ומונעות את ספיגתם, בייחוד אם הן יכולות לגרום לשלשולים,חסרים בויטמינים מסיסים בשומן , ופציעת המעי. לצערי הרב רופאים רבים רושמים תרופות כאלה, שלא בצדק נקראות תרופות פלאים. בדיאטה אין פלאים. רק עבודה קשה, אבל זה מה יש ואם זה צריך לנצח חג שמח ונטול שומן ליטל

24/03/2002 | 18:20 | מאת: גילי

האם התרופה הזאת היא במקרה אבקה שקוראים לה CHOL LESS שהיא סופחת מלחי מרה? שאם כן היא גורמת לעצירות כי נותנים אותה גם אחרי ניתוח במחלת קרוהן.

מנהלי פורום תזונה קלינית