נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/03/2002 | 18:32 | מאת: איריס

הריני סובלת מנשירת שיער חזקה עד כדי התקרחות מלאה בחלק מסוים בראש. אני נמצאת בלחץ רב עקב כך מאחר והשיער גם לא גדל,ואני ממש חרדה.. הייתי אצל רופא עור והוא נתן לי דרמובט וזה לא ממש עוזר. מה יכולה להיות הבעיה? האם השיער יגדל לי בחזרה?

24/03/2002 | 13:54 | מאת: ליטל להב

הי איריס מה שאת יכולה לעשות זה לחזור לרופא העור שלך ולבקש המשך טיפול. ממה שאת מתארת במכתבך, נשירת השיער לא נשמעת לי כקשורה לחסר תזונתי אלא לבעית עור. לפיכך רופא העור צריך לתת לך מענה. הוא גם ידע בודאי טוב ממני אם השיער יצמח בחזרה. נסי להרגע, המתח בהחלט לא תורם. נשירת שיער בהקשר התזונתי קשורה למחסור במינרלים כגון אבץ, או חסר בחלבון.

28/03/2002 | 10:21 | מאת: מיכל אשל- דיאטנית

במקביל לייעוץ הרפואי הייתי ממליצה להוסיף פורמולה של ויטמיני B במינון גבוה, הגוף דורש יותר ויטמינים מהסוג הזה במצבי מתח והם גם יעילים נגד נשירת שיער, אפשר בהחלט להוסיף L- ציסטאין שהיא חומצה אמינית מסויימת (אבן ביניין ליצירת חלבון) שמכילה גופרית וחשובה לבריאות השיער והציפורניים. או תוסף אחר שיתנו לך בהתאמה אישית. אך כאמור- לא לוותר על חוות דעת רפואית נוספת. (לעיתים מצב כזה נובע עקב טרואמה או מתח רב, האם יתכן שזהו המצב אצלך?)

מנהלי פורום תזונה קלינית