כולסטרול גבוה מאד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/03/2002 | 16:39 | מאת: אנסטסיה

אני בת 26 ומעולם לא היו לי חריגות בכולסטרול. בבדיקה האחרונה, לפני כחודש, פתאום נראתה עליה עצומה בשומנים שלא היתה קודם לכן. הכולסטרול שלי עמד על כמעט 300. אני מטופלת אצל דיאטנית ועושה פעילות גופנית אך שאלתי היא כזו - האם ייתכן שכולסטרול גבוה אינו תוצאה של תזונה לקויה או חוסר פעילות גופנית אלא יכול לנבוע מסיבות אחרות , למשל - גלולות למניעת הריון, מתח נפשי וכד'.

23/03/2002 | 16:44 | מאת: adi

אנסטסיה, בעיקר בגלל תורשה. עדי

24/03/2002 | 12:18 | מאת: ליטל להב

סביר להניח שדיסליפדמיה בגילך הצעיר אינה תוצאה של תזונה לקוייה. גורמים כגון גנטיקה, או תרופות מסויימות (מה שנקרא השפעה יטרוגנית) יכולים להעלות את סה"כ הכולסטרול. יחד עם זאת, הטיפול בבעית כולסטרול גבוה (או שומנים אחרים) הוא טיפול תזונתי, בראש ובראשונה, ואת כבר מטופלת אצל דיאטנית (מצויין), בשילוב עם טיפול תרופתי (לא תמיד הכרחי) בברכה ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית