סוכרת ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/01/2002 | 11:17 | מאת: שני

שלום רב, אמא שלי סוכרתית ברגליים. כחלק מהטיפול היא לוקחת כמות גדולה של אנטיביוטיקה. אני מבקשת לדעת אם היא צריכה, מבר לדייטת הסוכר, לקחת תזונה שתחזק אותה. תודה,

17/01/2002 | 15:32 | מאת: דנה ויינר

שלום שני, קראתי את פנייתך, ועל מנת לענות תשובה מדוייקת יותר לשאלתך, אני זקוקה לפרטים נופסים כגון גיל אמך, משקל והטיפול אותו מקבלת לסכרת. אנו יודעים כי אחד הסבוכים הנפוצים בסכרת שאינה מאוזנת הינה פגיעה בכלי דם ובעצבים בגפיים התחתונות ופצעים שאינם נרפים היטב, וייתכן שעל רקע סיבה זו אמך נוטלת כמות גדולה של אנטיביוטיקה. במקרה שבו אנשים נוטלים אנטביוטיקה למשך זמן ממושך ובכמות גדולה, יכולה להיות פגיעה במאזן החיידקים הטובים במערכת העיכול, המגנים עלינו מפני חיידקים מזיקים. על כן, אנו ממליצים על תוספת של חיידקים טובים למערכת העיכול, אלו נמצאים במוצרי חלב ביו, להם הוסיפו את החיידקים הללו. אך יש לזכור שתוספת של מזון זה צריכה להשתלב בדיאטה דלת הסוכר של אמך. כמו כן, הואיל ואמך פתחה סיבוך נפוץ של סכרת, ישנה אפשרות שרמות הסוכר של אמך אינן מאוזנות,ועל כן הייתי ממליצה על מעקב צמוד של רופא מומחה סכרת וכן דיאטנית. דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית