אוכל מומלץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/06/2006 | 10:20 | מאת: שרון

לאחותי 2 בעיות עקריות שאיתם היא חייה כבר 15 שנה , בעיה ראשונה בקע בוושת שגורם לה לנפיחות באיזור הבטן העליונה + עצירות כרונית ובנוסף מוגלובין נמוך או גבולי אבל "המחסנים שלה " תמיד רק 50% המכמות הנדרשת וזה מחליש אותה מאוד . מהי התזונה הממולצת במקרה שלה לנו יש וויכוח תמיד בקשר לתזונה שלה ולדעתי אם היא תדע בוודאות איזה מזונות לאכול ואיזה להימנע מצבה ישתפר אבל הדעות חלוקות וכל רופא ממליץ משהו אחר לכן היא לא שומרת ואף סובלת , מהי המלצתך?

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2006 | 21:56 | מאת: דנה ויינר

שלום שרון, במקרה של בקע באשור מערכת העיכול העליונה יש יותר להתייחס להתנהגות אכילה ופחות לסוג המזון, כולל אכילה בישיבה, לא לשכב אחרי הארוחה, לעיסה ממושכת, אכילה איטית, וארוחות קטנות וצפופות. כמו כן רצוי להמנע ממזונות שזמן המעבר שלהם בקיבה איטי כגון, אורז, קטניות, כרוב, כרובית ומזונות שומניים ומטוגנים. באשר לרמות הברזל, ישנה סבירות גבוהה כי אחותך אינה סופגת ברזל באופן אידיאלי בנוסף לאיבודים שלנו כנשים בזמן המחזור, שמשתנה מאחת לשניה. את הבעיה הזו ניתן לפתור בעיקר ע"י תוסף ברזל לפי המלצת רופא והעשרה במזונות עשירים בברזל, כגון בשר בקר רזה. המלצתי, לגשת לדיאטנית קלינית ולא לרופא להמלצות לתזונה מתאימה. בברכה, דנה

27/06/2006 | 08:01 | מאת: שרון

המלצת על תוסף ברזל אחותי גם סובלת מאוד מעצירות ורוב חייה משתמשת בכל מיני תרופות צימחיות ומשלשלים וכו' בכדי שיהיו לה יציאות לכן ברזל לא מתאים כי עושה יותר עצירות , ישנם מזונות חוץ מבשר ליכולים לעלות את "המחסנים" ושאלתי מהם המזונות הללו ?

מנהלי פורום תזונה קלינית