עצירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/03/2002 | 14:36 | מאת: אתי

מה יכול לעזור לי נגד עצירות ? אלו מאכלים/נוזלים יכולים לעזור לי ביציאות יומיומיות?

21/03/2002 | 22:27 | מאת: adi

אתי, לשתות המון מיים ולהוסיף ירקות לכל ארוחה. חוץ מזה, אם אפשר, ספורט. עדי

22/03/2002 | 02:52 | מאת: גלית

תאכלי פירות ייבשים, זה חייב לעזור לך.(אבל לא יותר מדי, זה משמין כמו שזה משלשל).

22/03/2002 | 05:13 | מאת: לירז

מה שלא יהייה, לא להשתמש בכל סוגי התה למיניהם. זה דופק את מערכת העיכול-מניסיון. פירות יבשים זה פיתרון מצוין. קלמנטינות זה מעולה!

23/03/2002 | 18:52 | מאת: שושי

אתי שלום, ראשית תיקון טעות: לא כל הפירות היבשים מסייעים ביציאות, רק שזיפים מיובשים. וגם מהם לא מומלץ לאכול מדי יום, היות שבדיוק כמו שאר סוגי המשלשלים (כולל התה הטיבטי וכד'), הם עלולים לגרום למעיים עצלים ולתלות. מה כן? מומלץ לשתות הרבה מים ולאכול מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים, למשל: ירקות ופירות (רצוי עם הקליפה), דגנים מלאים כגון סובין, לחם מלא, אורז מלא, וקטניות. יש גם תוסף טבעי הנקרא פסיליום, שנמכר בחנויות הטבע ויכול לסייע.

אתי שלום! בדיון שהתפתח סביב השאלה שלך, תשובתה של שושי הכי קרובה להמלצות המקובלות. את יכולה לעשות חיפוש באתר לפי המילה "עצירות" ולקרוא את תשובותינו הקודמות בעניין. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית