משקל, התעמלות וכיפים אחרים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/01/2002 | 10:41 | מאת: אני

אני בת 34 ואמא לשלושה. משך 3 שנים כבר אני עושה התעמלות כל יום (כ- 35 דקות, מתוכך 20 דקות אירובי והשאר שרירים, בעיקר בטן) וכן שוחה 20 דקות 3 פעמים בשבוע. (אני מאוד גאה בעצמי על כך, כי זה לא קל). בעזרת הספורט אני שומרת על משקל יציב, אבל למעשה אוכלת די מעט, נמנעת מממתקים, מלחם ומוצרי מאפה, מלבד פסטה, שאותה אני אוכלת כמט כל יום כארוחת צהריים. אני סובלת מקושי במתן יציאות ואוכלת דייסיבית להקלה (שעוזרת). אני רוצה מאד לרדת 2-3 ק"ג ואח"כ להמשיך לשמור על המשקל , אבל בין הצורך לאכול מספיק אוכל מגוון (לשם הבריאות), אוכל מרובה סיבים וגם לשמור על הקלוריות ולא להיות רעבה, אני מתקשה למצוא תפריט יומי שיענה על כל ה"דרישות" האלה. אני לא אוהבת מתוק ולא חסר לי מאפים (בורקס, פיצה וכו'), אני אוהבת ירקות. כמו כן חשוב לי אוכל בריא. יש לכם רעיונות פרקטיים לגבי איך גם לגוון, גם לשמור על משקל (ומעט לרדת בתקופה החלתית - וזה לא בוער לי) וגם לטפל בעצירות? תודה מראש.

15/01/2002 | 22:36 | מאת: adi

היי, לשתות המון מיים!!!! חשוב מאוד!!!!! עדי

16/01/2002 | 09:00 | מאת: יעל

עדי תודה על העצה. אני אכן שותה הרבה! בכל אופן, אני מחפשת תשובה לשאלה שלי המקורית (מדיאטנית) איך לגוון מזונות ולמלא את כל הצרכים של אבות המזון ושאר חמרים דרושים לגוף, וגם לשמור על רמת קלוריות תקינה וכו'. אם אני אוכלת גם קטניות וגם שומנים מהצומח (אגוזים למשל) וגם מקפידה לאכול מזונות שנותנים מגנזיום, אבץ וכו' רמת הקלריות מתחילה להרקיע שחקים. ??? תודה.

שלום לך למרות שאת מיישמת ומקפידה על כללים תזונתיים וכן על פעילות גופנית, אני מבינה שאת "תקועה". האם במהלך 3 השנים האחרונות, הרגלים אלו סייעו לך בירידה כל שהיא במשקל? לפעמים כאשר תקופה ארוכה מתמידים באותו אורח חיים (תזונה ופעילות), הגוף מגיע לאיזון והירידה במשקל נפסקת. בשלב כזה רצוי לשנות את אחד המרכיבים במשוואה. אפשרות אחת היא להפחית את כמות הקלוריות הנכנסת (אוכל), אפשרות אחרת היא להגביר כמות הקלוריות המנוצלת (פעילות). לא הייתי ממליצה על רגל אחת שתאמצי את האפשרות הראשונה מכיוון שייתכן ואת כבר גובלת בכמות אוכל נמוכה מידי אשר קרוב לוודאי תורמת לעצירות ממנה את סובלת. לגבי הפעילות הגופנית, מספר הארות שאולי יעזרו לך: 1. ניצול רקמת שומן לאנרגיה בזמן פעילות גופנית צריך להיות היעד שלך בכדי לרדת במשקל. תהליך זה מתרחש בזמן פעילות אירובית, רצוי בדופק מטרה. האריכי הזמן שאת מקדישה לפעילות אירובית תוך בירור דופק המטרה שלך. (פורום כושר וספורט יכול לסייע). 2. למרות ששחייה נחשבת פעילות אירובית, התועלת בירידה במשקל באמצעותה היא הנמוכה ביותר וכן היא ידועה כמגבירת תאבון... 3. פעילות אירובית ממריצה זרם הדם וחילוף החומרים יכולה גם לסייע למצבי עצירות. לגבי העצירות - 3 כללים מתוכם ברור לי שאת מיישמת שניים, תזונה ופעילות. השלישי הוא שתיית נוזלים מרובה. בהצלחה נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית