שאלה לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/03/2002 | 10:18 | מאת: ניש

שלום נועה, אני חולת סוכרת מסוג II וברצוני לשאול האם הדיאטה המבוססת על קרקרים מגואר-גאם (שלפי הפרסומים ממולצת ע"י בי"ח רמבם) יכולה להתאים לי. אני מאוזנת ע"י חצי גליבטיק בבוקר וגלוקומין אחד בערב. בתודה ניש

ניש שלום! קודם כל, ידוע לנו שיש סיבים תזונתיים, ביניהם גם הגואר-גם, שהוכח במחקרים שהם מסייעים לאיזון רמות הסוכר. לכן אחד מעקרונות הדיאטה המיועדת לסכרת סוג 2 הוא להרבות באכילת מזונות עשירים בסיבים. זה יכול להיות גואר-גם (ולעלות די הרבה..) וזה יכול להיות גם סיבים המצויים במזונות יומיומיים ועולים הרבה פחות. כאן ראוי לציין שבכמוסות של גואר-גם אסור להשתמש כי זה מסוכן. כאשר הסיב נמצא במזון הוא אינו מסוכן. לגבי המוצר הנ"ל - הוא פותח בעבר ע"י אדם שאינו עובד יותר ברמב"ם. בפרסומים האחרונים שם המחלקה לתזונה קלינית של בית החולים אינו מופיע ואנו איננו נוטלים אחריות עליו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית