תזונה של ילד בן ארבע וחצי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/01/2002 | 10:22 | מאת: חנה

ילדי בן ארבע וחצי , נולד פג, אך משקלו בגדר הסביר, וגובהו תקין, בבוקר הוא אוכל מעדן שוקולד או עוגיות, בצהוריים הוא אוכל בגן מועדון אוכל מבושל של קייטרינג, וכשהוא מגיע הביתה הוא לא מעוניין דבר מלבד שוקולד או מעדן או חטיף, אני מאוד מודאגת מתזונתו , המטפלת אומרת שהוא אוכל היטב בצהוריים, אבל ידוע לי שבבשרי הוא לא נוגע. גם בשבת לרוב הוא לא נוגע באוכל שבישלתי, ולבסוף הוא אוכל לחם בלי כלום, גלידה בצהוריים, ובערב חצי פרוסה עם גבינה צהובה, מה עלי לעשות?

שלום חנה, ממכתבך ניכר שאת מאוד מודאגת וזה טיבעי ואפילו אופייני להורים של ילדים שנולדו פגים ובעית הגדילה בתחילת חייהם הייתה מרכזית. מצד שני את עצמך מציינת שגובהו של הילד תקין ומשקלו סביר (חבל שלא צרפת נתונים). אם את צודקת, הרי שכבר את יכולה להוריד קצת מהדאגה, כי הוא גדל טוב. נשאלת השאלה - האם את משדרת לילד כמה את מודאגת, האם הוא מרגיש בכך? יתכן והדאגה שלך גורמת לילד לאכול פחות טוב. אני מציעה שתנסי לא להתייחס בזמן הקרוב לנושא האכילה שלו. הקפידי להגיש מזון בריא וטעים במסגרת של ארוחות משפחתיות. חשוב שהוא יוזמן לשבת אתכם בזמן הארוחה גם אם אינו אוכל ויראה אתכם אוכלים ונהנים מהאוכל. אין להעיר לו דבר ולא לתת לו תחליף. מאוחר יותר במנותק מהארוחה אם ירצה (כיון שלא אכל והוא רעב) תני לו אוכל. למרות הקושי בכך אל תעירי דבר על כך שהוא רעב כי לא אכל קודם. אני מקווה שתוך זמן קצר, כאשר הוא יראה שאין תשומת לב לעניין הוא פשוט יתחיל לאכול כפי שהוא עושה במסגרות אחרות (בגן למשל). בכל מקרה אם את עדין לא רגועה, תוכלי תמיד גם לעבור צל רופא הילידם בכדי לקבל חיזוק למצב בריאותו התקין של הילד והעדר חוסרים על רקע תזונתי (כגון אנמיה). וכמובן, אם תוך חודש-חודשיים אין שיפור, אל תהססי לחזור אלינו. בהצלחה.

17/01/2002 | 09:45 | מאת: חנה

תודה על תשובתך, אני אפעל כפי שהצעת לי.

מנהלי פורום תזונה קלינית