אני זקוק לעזרה בנוגע למספר הגדרות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/03/2002 | 17:32 | מאת: יאיר בר

שלום. לאחרונה קיבלתי מספר המלצות בנוגע לתזונה. לצערי, את חלקן אינני מבין ולא הצלחתי לתרגמן לחיי היומיום. להלן מספר הגדרות שאינני מבין: * הקפד לאכול סיבים תזונתיים - באילו מזונות ניתן למצוא את הסיבים הללו? * העדף פחמימות עתירות סיבים, ולחילופין - המנע מאכילת פחמימות ריקות. * המנע מאכילת שומנים רווים. כפי שניתן להבין, אני מצוי בדיאטה, ולא רק שמספיק קשה לי איתה ועם הפעילות הגופנית המוגברת, אני צריך להתחיל לריב עם המוכר במכולת כי הוא טוען שאין לו 200 גרם סיבים תזונתיים. אודה למי שיוכל להאיר במעט את הנושא ולעזור לי לסיים אחת ולתמיד את הנושא הכאוב הזה. תודה מראש, יאיר

20/03/2002 | 00:17 | מאת: adi

יאיר שלום רב, 1. הסיבים הם חומר התורם להרגשת שובע וניתן למצוא אותם ב: ירקות (בעיקר ירוקים, שאותם עדיף לאכול עם הקליפה), פירות, דגנים ולחם. 2. הכוונה היא לא לאכול ממתקים אלא לאכול לחם מקמח מלא, פסטה מחיטה מלאה, דגני בוקר מחיטה מלאה, אורז מלא. 3. רצוי לא לאכול איברים פנימיים, אבל כן רצוי חזה עוף או הודו. אם בוחרים בשר, אז בשר אדום רזה. גם גבינות רצוי לאכול רזות (עד 5% שומן(. מקווה שהבהרתי, זה מניסיון החיים (לצערי(, עדי

יאיר שלום! זה נהדר שאתה מנסה לאמץ לך הרגלי תזונה טובים תוך ניסיון להבינם. המושגים שביקשת: סיבים תזונתיים: מרכיב המצוי בצמח שאינו נעכל במערכת העיכול. תכונותיהם של ספיחת נוזלים וחומרים אחרים והגדלת נפח הצואה תוך כדי ריכוכה, ידועות כמסייעות (הן באופן ישיר והן באופן עקיף) למצבים כגון עצירות, ומחלות שונות במע' העיכול, סכרת, יתר שומנים בדם, מחלות לב וכלי דם והשמנת יתר. הסיבים מצויים בירקות ופירות (בייחוד בקליפות) וכן בקליפות הדגנים (סובין - דגן מלא) ובקטניות. ניתן להשיג כמות יפה של סיבים באמצעות מזונות אלה וניתן להוסיף סיבים לתפריט ע"י תוספת "חיצונית" של סובין או דייסיבית. כמו כן אפשר לאכול מזונות מועשרים בסיבים כמו פתית, לחמית, בראנפלקס ודומיהם. פחמימות עשירות בסיבים: ראה תשובה קודמת. ולהבהרה - אורז מלא, בורגול, לחם מקמח מלא, קטניות, כוסמת. פחמימות ריקות: פחמימות ללא כל יתרון תזונתי למעט הסוכר שבהם - לא ויטמינים, לא מינרלים, לא סיבים, לא כלום! לדוגמא - סוכריות וממתקים אחרים, משקאות ממותקים מלאכותיים, אלכוהול. שומנים רוויים: שומן שמקורו מן החי, מעלה את הכולסטרול בדם. הוא גורם סיכון למחלות לב וכלי דם ורצוי להפחית את אכילתו. זאת ניתן לעשות ע"י הורדת השומן הנראה לעין מהבשר והעור מהעוף וההודו (לפני הבישול), שימוש בחלב ומוצריו שהם דלים בשומן (מעדנים עד 3%, גבינות עד 5%), הפחתת השימוש במרגרינה וחמאה. נועה

23/03/2002 | 18:46 | מאת: יאיר

לא נותר לי אלא להגיד תודה ולקוות לטוב

מנהלי פורום תזונה קלינית