אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/05/2006 | 14:24 | מאת: אלמוג

בני סובל מאי ספיקת כליות כרונית, קריאטנין 3+ וחלבון בכמות רבה בשתן, הדיאטנית שפנינו אליה המליצה לאכול לחם נטול חלבון, בני ניסה אך איננו מוכן לאכול בשום פנים מלחם זה, לטענתו הלחם חסר טעם לחלוטין. האם יש באפשרותו לאכול לחם דל קלוריות או כל עצה אחרת ממך תתקבל בברכה. מודה לך מאד על התיחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה
08/05/2006 | 16:41 | מאת: דנה ויינר

שלום אלמוג, הלחם דל החלבון או ללא גלוטן הינו הלחם המומלץ ביוצר במקרה זה משתי סיבות, הוא מכיל מעט חלבון ומצד שני מכיל הרבה קלוריות שהינך חיוניות לבנך. הבעיה עם הלחם הוא מרקמו בעיקר ופחות הטעם, וחשובה לא פחות דרך הגשתו, לדוגמה להקפיא במקפיא, להפשיר רק בעת הצורך, למרוח על הלחם חמאה ולהכניס לטוסטר-אובן. הלחם יוצא פריך וטעים. כמו כן, הכי טוב אם תוכלי להכין את הלחם בעצמך.כך תוכלי לשבץ בלחם מעט פרג או בצל או מעט זיתים ( אפילו שיש מלח) או קצח או מעט שומשום שיעניק ללחם טעם שונה. כמו כן, ניתן למצוא בין המוצרים של "גן שמואל" בייגל ללא גלוטן ופיתות, שאפשר גם לנסותם. אם הנך מעוניינת במתכונים דלי חלבון, הינך מוזמנת לפנות אלי במחלקה לתזונה ברמב"ם. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית