חלב סויה - שאלה לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/03/2002 | 11:13 | מאת: רון

נועה שלום רב, ליטל יהב ענתה לשאלתי בנושא מיץ פירות בעמוד הנוכחי וטענה כי לדעתה אין לחלב סויה יתרונות על חלב פרה ולמי שאין רגישות לחלב פרה הוא עדיף על חלב סויה. אבקש לדעת את דעתך. עד היום השתדלתי לשתות חלב סויה בהנחה שהוא מגן מפני סוגי סרטן שונים. על העטיפה של חלב סויה של משק צוריאל יש הסבר מעמיק על כל יתרונותיו הבריאותיים דברים העומדים בסתירה מוחלטת לדעתה של ליטל. על העטיפה כתוב שהחלבון של הסויה מעולה ונקלט בצורה מושלמת. השומן הצמחי מכיל את חומצות השומן החיוניות לכל תא בגוף ובמוח. הסידן נמצא בשפע וזמין לגוף. הפיטואסטרוגנים שבו מהווים מחסום יעיל כנגד סוגי סרטן שונים. האם כל מה שכתוב על העטיפה של משק צוריאל לא נכון? אז מה כדאי לשתות: חלב פרה או חלב סויה? שאלה נוספת: אני נוהג בבוקר לשתות מיץ פירות ע"י כך שאני מערבב בבלנדר חלב סויה עם בננה ומלון או אגס - שלמים. אין כל פעולת סינון. האם בכל זאת נאבד חלק מהערך התזונתי של הפירות רק בגלל פעולת הערבול בבלנדר? בתודה מראש, רון

רון שלום! קראתי את שאלתך כפי שליטל להב (קולגה וחברה) ענתה לה. אין לי כל חילוקי דעות מקצועיים עם ליטל. ניתן יהיה לומר שלסויה יתרונות בריאותיים משלה (ציינת חלק מהם אם כי בכל הנוגע לסרטן, הדבר אמור יותר לנשים...). גם אם נשקלל את כל היתרונות של הסויה, היא לא תהיה תחליף נאות לחלב ומוצריו. השם הרע שיצא לחלב אינו מוצדק ואינו מבוסס. למבוגרים אני נוטה להמליץ למצוא את דרך הזהב של שילוב בין חלב לסויה - כך נהנים מכל היתרונות ואין כל צורך לוותר על החלב בשל כך. אל חשש, מיץ מעורבל בבלנדר ושאינו מסונן כמעט ואינו מאבד מיתרונותיו התזונתיים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית