לנועה הדיאטנית - ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/03/2002 | 09:29 | מאת: דנה

שאלתי: תמיד נאמר שגם בדיאטה בעיקרון ירקות ניתן לאכול ללא הגבלה אני קיבלתי זאת כאילו מדובר רק במלפפון , עגבניה ופילפל רציתי לדעת האם הירקות : חציל,קישוא, בצל לבן, בצל ירוק , צנון , צנונית, תרד גם ניכללים בקטגוריה זו (של ניתן לאכלם חופשי) או לא (אילו כן ואילו לא??) ובהמשך לתשובה שקיבלתי האם בוודאות גם בצל ניכלל במשפחת הירקות ללא הגבלה ? נתקלתי לא מזמן במקור שאמר שבצל מכיל יותר פחמימות ועל לא ניכלל ב"מישפחה" זו האם בבקשה ניתן לפרט קצת יותר?

דנה שלום! אין כל צורך לדאוג לתכולה הקלורית של כל ירק וירק בנפרד. התכולה הקלורית של ירקות אינה ממש אחידה ונעה בין 20-15 קק"ל ל - 100 גר' ועד 45-40 קק"ל ל - 100 גר'. עדיין זו תכולה נמוכה ובהנחה שאת מגוונת את סוגי הירקות שאת אוכלת (גם מהעשירים אך גם מהדלים), אז באופן ממוצע מתקבלת תכולה קלורית נמוכה אשר יכולה לאפשר לך בשקט רב לאכול את כל סוגי הירקות ללא הגבלה! בתאבון... נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית