שלום לדיאטניות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש לי בעיה. שמי נעמה ואני בת 19.. כבר תקופה מאוד גדולה. שכל פעם אחרי שאני אוכלת גבינה רגילה וגם גבינה צהובה יש לי לחה נוראית.. אני לא מסוגלת לאכול את זה.. כי אחרי כמה שעות מתחילים לי כאבי גרון וליחות. ואוזניים גם. אבל כידוע לי ממש חשוב הסידן. טחינה אני אוכלת.. משומשום מלא גם. אבל כמה טחינה אפשר לאכול ביום? ומה עוד לאכול כדי שלא יהיה לי מחסור בסידן בגיל הזה. תודה
שלום נעמה, המקור העיקרי לסידן בדיאטה זה מוצרי חלב. אם הינך מרגישה כך לאחר אכילת כל מוצרי החלב, באשר הם, הייתי ממליצה על תוסף של סידן+ ויטמין D , וכל זאת באישור רופא המשפחה. טחינה ( שומשום ) הינם מקור עשיר מאוד של סידן, אך רמת הספיגה יחסית נמוכה לעומת מוצרי חלב, כך שהם אינם מהווים את המקור הטוב ביותר. כמו כן, ישנם היום מזונות שמוספים להם סידן, כמו דגני בוקר של נסטלה. ישנה אפשרות של מוצרי סויה מועשרים בסידן, אך גם הספיגה מהם תהא יחסית נמוכה. בברכה, דנה
אני אוכלת מעדני צוריאל שזה גם סויה וגם דיאט. יש שם 204 סידן, ויש שם גם קקאו. אבל אני לא יודעת עם זה באמת נספג גם בגלל הדיאט וגם בגלל הקקאו