תזונה בהריון - בעיות מסוימות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/04/2006 | 14:42 | מאת: טל

אני בת 35, בריאה באופן כללי. בהריון בשבוע 15 גובה 1.50. מבנה גוף קטן. משקל נכון להיום (שבוע 15) 49.5 ק"ג. אוכלת מאוזן אך ללא מוצרי חלב עקב בעיית הלקטוז המפורסמת. בהנחית הגניקולוג שלי לוקחת מתחילת ההריון מולטי ויטמין פרנטאל. בדיקות הדם שלי יוצאות טובות פרט להמגולובין נמוך מאוד אך בטווח הנורמה, כך שאיני מקבלת לכך טיפול. כמה שאלות:- 1. עקב אי צריכת מוצרי חלב, וגם מעט מאוד מוצרי סויה. האם עליי להשלים ממקורות אחרים? האם המולטי ויטמין "מכסה" חוסר זה? כמות הסויה שאני צורכת ביום היא בד"כ כוס קפה אחת עם חלב סויה, לפעמים גם פרוסת "גבינה צהובה" מסויה. 2. מאז תחילת ההריון שתיית עושה לי בחילה, במיוחד שתיית מים. הגעתי למצב לא טוב של 4-5 כוסות שתיה ביום בלבד (כולל שתיה חמה). האם עדיף כבר לשתות שתיה מתוקה? אשמח לטיפים בנושא. 3. פרט לנושא מוצרי החלב התזונה שלי מאוד מאוזנת ומוגוונת. האם אני זקוקה למולטי ויטמין ? או שעדיף להסתפק רק בחומצה פולית? 4. לגבי ההמוגלובין הנמוך (בקצה הסקלה של טווח הנורמה). האם ניתן לשפר אותו ע"י תזונה מסוימת? האם יש לכך חשיבות בהריון? תודה !

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2006 | 16:34 | מאת: דנה ויינר

שלום טל, ההמלצה לגבי סידן בנשים בהריון הוא 1300 מ"ג ליממה. אם בפרנטאל אין מספיק, עליך לקחת תוסף בנפרד של סידן. ישנם מוצרי חלב דלים בלקטוז, לדוגמה בגבינה צהובה אין לקטוז, יש חלב דל לקטוז שניתן לקנות בכל סופר. ביוגורטים יש יחסית פחות לקטוז וכך הלאה. עליך להקפיד על כמות נוזלים של כ- 2 ליטר, שמקורם יכול להיות מים, שתיה מתוקה, שתיה חמה נטולת קפאין, מרקים, ג'לי וכו'. צריכת המולטיויטמין לא תזיק לך במהלך ההריון, אם יש לך ספקות לגבי נטילתו התייעצי עם הגניקולוג, ובכל מקרה עליך להמשיך וליטול את החומצה הפולית. ההמוגלובין יורד בזמן ההריון בשל עליה בנפח הנוזלים בגוף, כלומר דילול. אם אינך מרגישה את ההמוגלובין הנמוך ( קוצר נשימה ) אין מקום לטיפול אגרסיבי, פרט לנטילת תוסף ברזל שהינו קבוע לכל המטופלות, וכן אכילת מזונות עשירים ברזל, כגון בשר בקר, הודו אדום, כבד עוף. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית