2 שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני צורך בשר והשאלה שלי מהו הבשר שאפשר להתפשר כלפיו והוא היותר בריא (בקר עוף אווז וכו') ואם כן איזה חלק מהבשר ? 2)האם יש סכנה באכילת 5 גזרים ביום והאם גזר מכילה כמות מאוד גדולה של סוכר? ואילו פירות וירקות מכילים גם כמות סוכר גבוה? ואילו מכילים כמות נמוכה יותר? תודה רבה.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, הבשר המומלץ ביותר נכון להיום הוא בשר הודו רזה, בשר בקר חלקים 10-18, 4,5,6,8,וכן בשר עוף ללא עור ודגים. אין סכנה באכילת 5 גזרים ביום, וגזר מכיל יותר סוכר מירקות אחרים, אך לא בכמות גבוהה. פירות מכילים כמות סוכר גבוהה יחסית לירקות, רוב הירקות תכולת הסוכר נמוכה יחסית. בסלק, בצל, גזר, עגבניה, דלעת יש יחסית יותר לשאר הירקות, אך ההבדל כמעט ואינו משמעותי. בברכה, דנה