ערך תזונתי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אילו הבדלים, מבחינת ערך תזונתי ובריאותי, מבדילים בין סוכרוז לבין סוכר (לבן או חום)? והאם יש ביניהם הבדלים מבחינת כמות הפחממות, טיב הפחממות (פשוטות, מורכבות) או הקלוריות ("ריקות" או לא ריקות)? ושאלה נוספת: סרדינים ידועים כמקור סידן. האם, ספציפית, זנב הסרדין מכיל סידן (כמו, למשל, עצמות הסרדין)?
שלום אלקנה, עניתי בעבר לשאלה זו. חפש תחת השם "סוכר" ותחליפי סוכר, ותוכל למצוא את כל השאלות והתשובות בנושא. המקור לסידן בסרדין הוא העצמות. אם בזנב יש עצם, יש סידן, אך הזנב אינו החלק העיקרי בסרדין ולכן לא הייתי מסתמכת עליו כמקור לסידן בלבד. בברכה, דנה
לא ברור איך והיכן לחפש תחת שם "סוכר", ובעיקר לפי איזה בסיס ניתן להסתמך על דברים הנכתבים לאו דווקא ע"י אנשי מקצוע, וכיצד יכול אדם רגיל לשפוט את נכונותם של דברים אלה כאשר אין הוא בעל מקצוע כמוך. כמו כן, לא זכור לי שהשאלות ששאלתי כבר נענו. עם זאת, אם כבר נענו על ידייך בעבר באתר/פורום זה, אבקשך להפנותני למקום המדויק בו נענו, כדי שאוכל לקרוא אותם. בתודה מראש ובברכה.
שלום אלקנה, סוכר לבן או חום הינו בעל ערך קלורי של 4 קק"ל לגר' ואילו סוכרלוז הינו תחליף סוכר טבעי שערכו הקלורי 2.4 קק"ל לגר'. סוכרלוז הינו סוכר אלכוהולי שכמעט ואינו נספג במערכת העיכול ומכאן ערכו הקלורי הנמוך יותר, הוא אינו תורם לעליה בסוכר. הואיל ואינו נספג, עובר תהליך תסיסהע"י חיידקי המעי ויכול לגרום לגזים ואי נוחות במערכת העיכול כאשר נצרך בכמויות גדולות. בברכה ,דנה
נמסר לי ע"י תנובה שסוכרלוז איננו ממתיק טבעי. כיצד מתיישב הסברך שסוכרלוז הוא תחליף סוכר טבעי? האם המידע שנמסר לי, כאמור, מתנובה הינו שגוי בעינייך?