עוד על מזונות סויה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני קורא ב-Ynet (תזונה ודיאטה) שלדברי ד"ר ניצן קלוסקי, משרדה (מש' הבריאות) מקבל את המלצות FDA שאישר את התועלת הבריאותית של סויה בתחום מחלות הלב וכלי הדם, הכולסטרול והשומנים בדם (אם כי כתוב שם גם שלא קיבל המלצות אחרות שלו). כמו כן, מצוטט שם פרופ. רענן שמיר (מרמב"ם) כי "סויה הוא מזון טוב, אבל כל דבר צריך לאכול במידה - זה כל מה שאומרת הוועדה (לבחינת השלכותיה של צריכת מוצרי סויה על היבטים שונים של בריאותנו, בראשות פרופ. צבי וייצמן מבי"ח סורוקה, שמונתה ע"י מנכ"ל מש' הבריאות)". מאחר שלא רשום בכתבה הנ"ל תאריך, ומאחר שהיא איננה הודעה רשמית, ולאור הדעות השונות בנדון, אבקש התייחסותכם העדכנית - האם חל שינוי כלשהוא בסוגייה זו ובמדיניות הקיימת לגביה?
שלום אלעד, כאנשים חופשיים ובמקצוע חופשי אנו זכאים לדעה משלנו, למרות המלצות של גורמי בריאות רשמיים. נכון להיום, איני משנה את דעתי בנוגע לסויה ותומכת בדעה כי סויה על צורתה המקורית יכולה להועיל לבריאות, אך בתנאי שנצרכת במידה ואנו ממשיכים לצרוך משאר קבוצות המזון, ולא להסתמך על סויה כמקור מזון עיקרי. בברכה, דנה
בתשובתך מאתמול השתמשת בביטוי "סויה בצורתה המקורית." מה משמעותו? האם מוצרי סויה הנמכרים אצלנו (למשל גבינות סויה או משקה סויה) נכללים בו? איך יכול האדם הרגיל להבחין בין מוצרי סויה או פולי סויה הנמצאים בהם לבין "סויה בצורתה המקורית" (אם התכוונת לעשות הבחנה כזאת)? שהרי ביטוי כנ"ל אינו רשום על גבי האריזות המקובלות במוצרים אלה. חג שמח.