ערך תזונתי של חלב פרה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני ובעלי מאוד מקפידים לקרוא את ההרכב התזונתי על רכיבי המזון שלנו להפתעתינו גילינו שבחלב יש כמות מאוד גדולה של פחממות (כמעט שוות ערך לכמות החלבון) הכיצד? כי בשאר מוצרי החלב גבינות יוגורטים למינהים זה לא המצב
חגית שלום! למה את מתפלאת? בואי נחשוב למה הטבע יצר את החלב - כדי להזין את הרך הנולד עד שיהיה מפותח מספיק להתחיל לאכול מזונות אחרים. לכן זהו מזון מלא, המכיל את כל אבות המזון להם (במקרה זה, העגל) זקוק לגדילה: חלבונים, שומנים וכן... גם פחמימות. בנוסף החלב כמובן מכיל גם ויטמינים ומינרלים. לכן הוא נחשב מזון מלא ממבחינה תזונתית. עכשיו לדילמה שלך, הפחמימה הנמצאת בחלב נקראת לאקטוז והיא בעצם פחמימה פשוטה ולא מורכבת (דו-סוכר המורכב מגלוקוז וגלקטוז). היא מצויה בעיקר במים של החלב. בתהליך עיבוד החלב ליוגורטים, גבינות רכות וגבינות קשות, יש הוצאה של נוזלים - מים, ובהתאם, תכולת הפחמימה יורדת, עד כדי כך שבגבינה צהובה למשל, הכמות היא זניחה. נועה