ירקות ירוקים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/03/2002 | 07:06 | מאת: קרני

הייתי מעוניינת לדעת מה נכלל בקטגוריה של "ירקות ירוקים". אפונה? פטריות? שעועית ירוקה? ארטישוק? ברוקולי? כרוב? כרובית? יש איזה שהוא אתר שבו יש רשימה ברורה?

קרני שלום! לרוב, הסיבה שמגדירים ירקות ירוקים כקבוצה היא להבטיח צריכה של ויטמינים ספציפיים כמו חומצה פולית, ויטמין K, בטא-קרוטן ומס' וטימינים מקבוצת ה - B. קודם כל, כל הירקות העליים יכללו בקבוצה זו (כרוב, חסה, תרד, בזיליקום, פטרוזיליה וכו'). האחרים הם פשוט אלו בעלי הצבע הירוק (אני חושבת שדי קל לזהות אותם...). פטריות וכרובית לא נכללות בקבוצה זו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית