סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/04/2006 | 18:58 | מאת: איל

אני אוכל באופן קבוע גבינות סויה, ולעיתים גם שותה מוצרי סויה, משום שקראתי על תכונותיהם הבריאותיות, ואף נהנה מהם. קראתי בפליאה, בפורום התנהגות בריאותית, מסקנות תמוהות והסבר מוזר על מוצרי סויה, כגון: "סויה באמת אסור להכניס לפה...הימנעו ממנה לגמרי...הסויה פוגעת בבריאות/ך..." כאשר ההסבר שניתן למסקנות הללו (לאור העובדה שבמזרח הרחוק צורכים אותה מאות מיליוני אנשים, שלא ידוע שנעשו חולים בגללה) הוא: "במזרח הסויה מותססת ומשמשת לתיבול, ורוב חסרונותיה נעלמים..." אבקש התייחסותך כתזונאית קלינית, אשר בטוחני שמבינה בעניין.

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2006 | 13:58 | מאת: דנה ויינר

שלום איל, עניתי רבות בעבר בפורום זה בנושא סויה ומוצריה. אל לנו לשכוח כי המבנה הגנטי שלנו ושל האנשים במזרח הרחוק שונה, אקלים שונה, סביבה שונה, אורח חיים שונה וכן תזונה שונה, ולא רק הסויה מבדילה בינינו. כמו כן אל לך להסיק כי האנשים במזרח הרחוק הינם אנשים בריאים, יש שם שכיחו גבוהה של סרטן הושט והקיבה וכן מקרים רבים של אירועים מוחיים ועוד. מוצרי הסויה שאנו צורכים אינם דומים ולא קצת לסויה המקורית, ועל כן אינני מוצאת מקום להמליץ עליהם. אם אין לך בעיה בצריכת מוצרי חלב, המלצתי, חזור אליהם, הם בריאים, מזינים ויותר מכל פחות מזיקים ממוצרי הסויה הקיימים היום על המדף. בברכה, דנה

09/04/2006 | 22:11 | מאת: אליהו להבי

במשקה שוקו חלב (שאני שותה) יש סוכר, כאשר ב-100מ"ל יש 11.3ג' פחממות, 74 קק"ל ורק 85 מ"ג סידן. במשקה שוקו סויה, לעומת זאת, אין סוכר (יש סוכרוז), כאשר ב-100מ"ל יש רק 8.1ג' פחממות, רק 58 קק"ל וכמעט כפליים סידן (150 מ"ג). בנוסף, אגב, משקה הסויה הנ"ל מכיל גם אשלגן, מגנזיום וסיבים תזונתיים (הנעדרים במשקה החלבי). בנתונים הללו, מה מבין 2 המשקאות בריאותי יותר? אביא לידיעתך שקראתי ב-Ynet ציטטה של פרופ. רענן שמיר, מנהל גסטרו ילדים ברמב"ם, שאמר, בעקבות עבודת הוועדה לבחינת השלכותיה של צריכת מוצרי סויה על בריאותנו, שמונתה ע"י מנכ"ל מש' הבריאות, כי "סויה הוא מזון טוב, אבל כל דבר צריך להיות במידה - זה כל מה שאומרת הוועדה." תודה מראש על תשובתך על רקע הנ"ל.

מנהלי פורום תזונה קלינית