מספר שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
1-מה זה והאם כדאי להשתמש ב- מלטיטול, לתת, לציטין, WHEY POWDER וקמח תירס? 2- איך מכינים פיצה עם שמרי בירה? 3- האם צריכת ויטמין המסיס בשומן יחד עם שמן תשפר את ספיגתו (לדוג'- מיץ גזר עם שמן זיית )? 4- האם גיהוקים יכולים להיות גזים המגיעים מן המעיים ולא מן הקיבה? 5- בתור טבעוני, כמה חלבון עליי לצרוך וכיצד?
שלום נפתלי, מלטיטול הוא תחליף סוכר טבעי ואפשר להשתמש בו. לתת היא סוג של דגן, וניתן להשתמש בו, אלא אם כן הינך אלרגי לגלוטן. לציטין הינו מרכיב במזון, בעיקר בבשר, שנודע בסגולותיו להוריד כולסטרול. WHEY POWDER- זוהי אבקה ממי גבינה=גבן, זהו חלבון. קמח תירס, כשמו כן הוא. אין לי המלצה במה כדי להשתמש ובמה לא, הכל תלוי לאיזו מטרה אתה שואל. לגבי הפיצה, פנה למומחה לפיצה, דיאטנות אינן טבחיות בהכרח. ויטמין מסיס בשומן רצוי וצריך שינתן בסביבה שומנית, כמו הדוגמה שציינת. גיהוקים יכולים להגיע גם מהמעיים, אך סביר יותר שיגיעו מהקיבה. כמות החלבון שעלייך לצרוך היא 0.8 גר' לק"ג משקל גוף תקין. הואיל והינך טבעוני ,אין לך בדיאטה מקור ל-B12 וברזל זמין, עליך לדאוג לקב תחליף. בברכה, דנה