נתרן והמוגלובין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2002 | 19:10 | מאת: אלעד

שלום רב, אימי נמצאת במצב קשה, והייתי מעוניין לדעת על הנתרן ועל ההמוגלובין, למה הם נמוכים איך מעלים (ללא מתן זריקות) ואיך ניתן לשפר את נתוני שני אלה, עם מגבלות התזונה החמורים (מצב לפני דיאליזה, מצב כליות חמור). בתודה מראש א.

אלעד שלום! אני מבקשת ממך להתעזר מעט בסבלנות כי אני מחכה לתשובה מדיאטנית המתמחה בנושא הנפרולוגי בשבילך. בנתיים, אם תוכל לתת מעט יותר פרטים (תוצאות בדיקות הדם עליהן אתה מדבר וכן התפקוד הכלייתי, מחלות נוספות אם קיימות). באופן עקרוני, הכרחי שבמצבה של אמך, היא תהה תחת טיפול תזונתי צמוד (שלעיתים יכול לסייע רבות בדחיית הצורך בתחילת דיאליזות), ובהחלט ניתן לשאול את הדיאטנית המטפלת שאלות כאלה ואחרות. ייתכן וכדאי שתצטרף פעם לטיפול. נועה

19/03/2002 | 12:49 | מאת: אלעד

אימי חולה באי ספיקת כליות כרונית (לא עושה דיאליזיה) , ה"קראטינים" (CR) הוא 7, ואסור לה לאכול חלבונים...והיא בדיאטה חמורה מאד - האוסרת לאכול כמעט כל דבר ובעיקר חלבונים... גם לא מלח = לחץ דם גבוה. כמו כן, הזרחן, איך ניתן להוריד אותו בלי תרופות (כמו רנג'ן). תודה רבה.

מנהלי פורום תזונה קלינית