שומנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/03/2006 | 14:18 | מאת: הילה

שלום קוראים לי הילה ואני לא ממש בטוחה שהשאלות שלי מתאימות לפה אבל אשמח מאוד אם תעני לי על שלושת השאלות . 1) מהם מקורות השומנים שבמזונינו ? 2) מהוא "שומן רע" לגוף ומהו "שומן טוב" ? 3) מהם הנזקים הנגרמים לגוף מעודף צריכת שומנים ?

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2006 | 22:44 | מאת: דנה ויינר

שלום הילה, שאלתך מורכבת מלענות בקצרה, אך אנסה לתמצת אותה ככל האפשר, אך יש להתייחס לתשובתי כחלקית, ואם הינך מעוניינת במידע נוסף, את מוזמנת לפנות למחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם. מקורות השומן במזונינו : שמנים למינייהם, שמן זית, קנולה, מרגרינה, חמאה, אבוקדו, זרעים, שקדים, טחינה, בשר, גבינות, ביצה ועוד. השומן הרע לגופינו הינו שומן רווי שנמצא בגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים, בשרים שמנים, שמן קוקוס ועוד. השומן הטוב נחשב ברובו חד בלתי רווי שנמצא בשמן זית, קנולה, אגוזים ושקדים, אבוקדו וטחינה גולמית ועוד. הנזקים מצריכת עודף שומן : עליה במשקל, נטיה גבוהה יותר למחלות כלי דם ולב, סוכרת ויתר לחץ דם. ישנם אף מחקרים המקשרים צריכת שומן למחלות סרטן כמו שד ומעי גס. בברכה, דנה

02/04/2006 | 12:17 | מאת: הילה

תודה על תשובותיך

מנהלי פורום תזונה קלינית