פשטידות ירקות+מזונות מעובדים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2002 | 12:03 | מאת: רון

בשל החשיבות של אכילת ירקות במשך שבוע החלפתי מזון מהחי בפשטידות ירקות הכוללים גבינות רזות ומעט מאוד ביצים. לא הרגשתי חוסר במזון מהחי כגון חולשה. 1. האם הגבינות והביצים בפשטידה מהווים תחליף? 2. האם הירקות בפשטידה שומרים על ערכם התזונתי? 3. ידוע שעל מנת להמנע מסרטן מומלץ להמנע ממזונות מעובדים. האם הכוונה במזונות מעובדים למוצרי טבעול (שניצל וכד')? בתודה מראש

רון שלום! אני מאוד מעריכה את ניסיונך לאכול יותר ירקות - זה חשוב! האם אכילת פשטידות היא הדרך היחידה המתאימה לך? יש לזכור כי לא כל הויטמינים עמידים בחום ולכן חלקם לא ישרוד את תהליך האפיה. למעט זאת, אתה כמובן מרוויח את המינרלים והסיבים התזונתיים. כמות החלבון מהגבינות והביצים במנת פשטידה בד"כ אינה תואמת את כמותו ממנת בשר אם כי מבחינת איכות החלבון הם נחשבים שווי ערך. למרות שלא "תתפוס אותי במילה" לגבי אפקט מסרטן כן או לא של מוצרי טבעול ודומיהם, הם כן נחשבים מוצרי מזון מעובדים. מוצר מזון המבוסס על סויה שאינו מעובד, הינו למשל תבשיל ביתי של פולי סויה בהם ניתן להשתמש כבכל קיטנית אחרת. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית