מיצי פרות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2002 | 11:55 | מאת: רון

שלום רב, 1. האם יש הבדל בערך התזונתי של פירות כגון בננה ומלון המעורבבים בבלנדר למיץ פירות לבין אכילתם בצורתם הטבעית? קראתי באיזה שהוא מקום שבהכנת מיץ פירות נאבדים הסיבים התזונתיים. האם זה נכון? 2. האם עדיף להשתמש בחלב סויה (דל שומן) לצורך הכנת מיצי פירות במקום חלב רגיל (דל שומן)? בתודה מראש

18/03/2002 | 12:33 | מאת: ליטל להב

שלום רון ההבדל שציינת הוא ההבדל הנכון. במיצי פירות טבעיים, בעיקר אם מסוננים, "נאבד" המרכיב של הסיבים התזונתיים, שהוא כידוע חשוב ומומלץ כחלק מתזונת האדם הבריא. לגבי חלב סויה, ועל כך יחלקו עלי רבים מהמרפאים האלטרנטיבים, אין לו כל יתרון על חלב פרה (אלא אם כן יש אלרגיה לחלבון חלב פרה או אי סבילות ללקטוז). לחלב סויה יש אפילו חסרונות : הוא מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי נמוך יותר,והוא מקשה על ספיגת מינרלים שבתוכו כגון ברזל, מגנזיום ועוד, בגלל הרכבו הצמחי. בברכה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית