מלח
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נמאס לי לאכול אוכל חסר טעם למען הבריאות. יש איזשהו סוד למתן טעם לתבשילים, במקום מלח? איזה סוג של מלח הוא הבריא ביותר (מלח ים, דל נתרן...)? למה?
שלום מני, הטעם "מלוח" הינו טעם בעל רגישויות שונות. בעולם המערבי אנחנו רגילים לאכול כמויות גדולות של מלח, הודות לחברות המזון המוסיפות ממנו למזון, וגורמות לנו להמשך אליו יותר. דיאטה דלת מלח, אמנם קשה בשלביה ההתחלתיים, אך אינה בלתי אפשרית, ודורשת התרגלות. ניתן לתת למזון טעמים נוספים ע"י הוספת תבלינים מכל הסוגים, כגון פלפל, פפריקה ועוד, שום, בצל, להשתמש במיץ לימון, חומץ למיניו ועוד. מלח ים אינו תחליף מלח, שכן הרכבו זהה בדיוק למלח שולחן רגיל, מבחינת כמות הנתרן. תחליפי מלח אחרים מבוססים על אשלגן במקום נתרן, וישנם מס' סוגים. תחליף מלח זה מומלץ לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם, בהנחה שהתפקוד הכלייתי תקין ואין נטיה לרמות אשלגן גבוהות בדם. אם ברצונך להשתמש בתחליף מלח כזה, התייעץ קודם עם דיאטנית קלינית. בברכה, דנה