גבינות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2002 | 00:46 | מאת: יריב

שלום יש לי חסר באנזים הלאקטז,הייתי מעוניין לדעת באילו גבינות יש לקטוז ובאילו אין האם גבינות עיזים עדיפות מבחינתי על גבינות צאן? תודה יריב

18/03/2002 | 12:49 | מאת: ליטל להב

שלום יריב קודם כל נציין מזונות שאינם מכילים לאקטוז כלל: ירקות, פירות, דגנים, שמנים, ביצים, וכלהמוצרים שאינם מכילים חלב או מוצרי חלב. רוב האנשים מסוגלים לסבול כמות של 5-8 גרם לקטוז בפעם אחת (חצי עד שלושת רבעי כוס חלב. מומלץ להמנע ממוצרי חלב ניגרים. במוצרי חלב שאינם ניגרים הלקטוז מפורק באופן חלקי ולפיכך קל יותר להסתדר איתם. להלן מוצרים המכילים עד שני גרם לקטוז במנה: 1-כוס חלב דל לקטוז גבינה צהובה גבינת קוטג'- 100 גר' גבינות מלוחות (כמו ברינזה או חמד) גבינות שמנת (נפוליאון)- 100 גר' המוצרים הבאים מכילים 8-5 גרםלקטוז במנה: שוקו (חצי כוס), לבן,יוגורט, שלי(גביע אחד), גבינות לבנות רכות, גלידה (חצי כוס), שמנת מתוקה(כוס אחת),שמנת חמוצה(גביע אחד) לגבי חלב עיזים- הוא מכיל לקטוז בדיוק כמו חלב פרה. בברכה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית