ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2002 | 00:37 | מאת: דנה

תמיד נאמר שגם בדיאטה בעיקרון ירקות ניתן לאכול ללא הגבלה אני קיבלתי זאת כאילו מדובר רק במלפפון , עגבניה ופילפל רציתי לדעת האם הירקות : חציל,קישוא, בצל לבן, בצל ירוק , צנון , צנונית, תרד גם ניכללים בקטגוריה זו (של ניתן לאכלם חופשי) או לא (אילו כן ואילו לא??) אודה מאוד על תשובה מיקצועית

17/03/2002 | 12:10 | מאת: מירי חינגה

שלום דנה, באופן עקרוני רוב המזונות שאנו מתייחסים אליהם כירקות הם יחסית דלי קלוריות, ולכן לרוב ההנחייה בדיאטת רזון היא שניתן לאוכלם חופשי. אם כך גם הירקות שציינת נכללים בקטיגוריה זו. פשוט יותר לומר מה לא נכלל כירק: אבוקדו (נחשב שומן), תירס,תפוח אדמה, בטאטה, קטניות (פחמימה מורכבת). כמובן שירקות עומדים בהגדרה הנ"ל בכל צורות הבישול, ולא רק כסלט.

18/03/2002 | 00:06 | מאת: דנה

האם בוודאות גם בצל ניכלל במשפחת הירקות ללא הגבלה ? נתקלתי לא מזמן במקור שאמר שבצל מכיל יותר פחמימות ועל לא ניכלל ב"מישפחה" זו האם בבקשה ניתן לפרט קצת יותר?

מנהלי פורום תזונה קלינית