ממרח חרובים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/03/2006 | 21:47 | מאת: מיטל

שלום, אני נוהגת לאכול ממרח חרובים במקום ממרח שוקולד מטעמי בריאות (כולסטרול גבוה..), אך גילית כי אחוז השומן (הצמחי, כמובן) הוא 30% כאשר מתוכם 12% הינם ממקור של שומן רווי. אם כן, האם באמת ממרח חרובים עדיף על ממרח שוקולד מבחינת שמירה על כולסטרול? בברכה, מיטל

לקריאה נוספת והעמקה
17/03/2006 | 11:05 | מאת: דנה ויינר

שלום מיטל, את ענית לשאלתך, התשובה היא לא. היום מייחסים לשוקולד הרבה סגולות רפואיות, ביניהם רמות גבוהות של נוגדי חמצון. כמובן, הכל תלוי בכמות הנצרכת ליממה. תמיד אפשר לשלב בין השניים, אך טיפול בכולסטרול גבוה לא כולל הורדה לצמיתות של שוקולד מהתפריט. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית