דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/03/2002 | 19:35 | מאת: שמנמן

שלום , אני נער בן 16 , 1.85 ושוקל 90 קילו , אני מעט שמנמן ורוצה להתעניין בדיאטה , מה אני צריך לעשות ? מה אתם מציעים , תעזרו לי בבקשה !! תודה מראש .

16/03/2002 | 19:47 | מאת: adi

שמנמן אנונימי שלום, מנסיון החיים אייעץ לך מס' טיפים: 1. רושמים מה שאוכלים!!!!!! 2. ספורט!!!! 3. לשתות המון מיים!!!! 4. להעדיף מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם!!! 5. לאכול המון ירקות. 6. לזהות קשיים. 7. ללכת לקבוצת תמיכה או איש מקצוע!!!! 8. על כל 5 קילו שיורדים, לעשות שינוי!!! עדי

17/03/2002 | 12:25 | מאת: מירי חינגה

שלום לך, אני שמחה על פנייתך, אך ניכר מהשאלה שזו אינה הכתובת שיכולה להביא לך את הישועה. אנא פנה לייעוץ אישי, אם במסגרת של קופת חולים, או בקבוצת תמיכה (קיימות קבוצות נוער של שומרי משקל). הדרך לירידה במשקל ולאיבוד שומן אינה פשוטה. אבל, אל תתפתה לכל מיני דיאטות משוגעות!! השמנה אינה רק פגם אסטטי, זוהי מחלה שיש לטפל בה בהקדם, כי הסיבוכים שלה לאורך טווח הם חמורים (מחלות לב , סוכרת...), אך יש להביא בחשבון שדיאטה לא מבוקרת עלולה לגרום אף היא לנזקים. הדבר העיקרי שכן אמליץ עליו הוא כמובן פעילות גופנית. לך ברגל , רכב על אופניים, שחק כדורגל, או כל פעילות אחרת שאתה נהנה ממנה. תתחיל עם זה ואתה כבר בחצי הדרך. בהצלחה!

18/03/2002 | 13:50 | מאת: מירי חינגה

בקריאה חוזרת של השאלה, נוכחתי שטעיתי במידותיך. מההדפ]סה ניתן היה להבין שגובהך 1.60 מ', אך מסתבר שאתה פשוט בן 16... המשקל שלך קרוב מאוד לגבול התקין, לחלוטין לא מעורר דאגה! ההמלצה בענין פעילות גופנית עומדת בעינה.

מנהלי פורום תזונה קלינית