גזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/03/2002 | 14:31 | מאת: לי

כתוצאה מאכילת ירקות וגם פירות הבטן שלי מתנפחת ויוצרת גזים. הורדתי ירקות כגון: כרוב, כרובית שעועית ועוד אך הבעיה לא נפתרה. לאחר מכן אמרו לי לקלף את הירקות והפירות שאני אוכלת והתופעה ירדה כמעה. שאלתי היא האם זה טוב להוריד את הקליפה כי יש בהם סיבים אך יוצרים תסיסה. והאם כדאי אולי לעשות הפרדת חלבונים ופחמימות כדי שלא יהיה לי עומס על הקיבה.

17/03/2002 | 11:53 | מאת: מירי חינגה

שלום לי, גזים נוצרים במעי כתוצאה מתסיסה של סוג מסוים של סיבים הקרויים סיבים מסיסים. הסיבים מצויים לא רק בקליפות אלא בכל הפרי או הירק (וכן בדגנים ובקטניות). למעשה הקליפה עשירה דווקא בתאית שהיא סיב שאינו מסיס, ולכן פחות עובר תסיסה על ידי חיידקים. יחד עם זאת יש לסיבים השפעות מיטיבות לאין ערוך, לכן יש למצוא את שביל הביניים.ענינו בעמוד זה על שאלה דומה (תשובה לינוי), ואני מקווה שתעזור לך. לגבי הפרדה בין פחמימות וחלבונים: א. אין קשר לגזים במע' העיכול. ב. צירוף של חלבונים ופחמימות בהחלט לא גורם לעומס על הקיבה. ג. רוב המזונות שאנו צורכים מכילים מראש צירוף של פחמימות וחלבונים (לחם מכיל חלבון, מוצרי חלב מכילים פחמימות..), כך שכל רעיון ההפרדה מופרך מראש. מירי.

מנהלי פורום תזונה קלינית