ספיגה במעי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/02/2006 | 18:27 | מאת: אליהו להבי

האם העובדה שתחליף סוכר טבעי כמעט ואינו נספג במעי היא עובדה רצויה (מבחינה בריאותית) או בלתי רצויה? כמו כן, האם יש הוכחות מדעיות מובהקות ליתרונו של תחליף סוכר טבעי לעומת המלאכותי?

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2006 | 20:20 | מאת: דנה ויינר

שלום אליהו, מזון שלא נספג במערכת העיכול, פשוט יוצא החוצה. כפי שאמרתי, צריכה מוגברת של תחליפי סוכר טבעיים עלולה לגרום לאי נוחות במערכת העיכול, גזים ויציאות מרובות, אך לא מעבר לכך. בהיותו תחליף טבעי הופך אותו באופן אוטמוטי לבריא יותר ממוצר תעשייתי- מלאכותי, שכבר נחקר רבות לגבי תופעות הלוואי. כפי שאמרתי לך לפני כן, שימוש מתון בסוכר, לבן או חום, תחליף סוכר מלאכותי או טבעי לא יהווה כל נזק. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית