הקפאת מיץ סחוט ו-בטא קרוטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/03/2002 | 11:53 | מאת: רפי

שלום א. האם אפשר להקפיא בפריזר רגיל מיץ גזר מייד לאחר הסחיטה, בלי שיירד ערכו התזונתי כולל (ה-בטא קרוטן?) החומרים החשובים לעיניים שיש במיץ זה ב. באילו ירקות ופירות ישנם החומרים החשובים הנ"ל לעיניים, בריכוזים גבוהים כמו בגזר?(כשלא נוח לאכול גזר. ג. האם ההחומרים החשובים הנ"ל לעיניים שיש בגזר נפגעים בזמן בישול או אפיה של הגזר. בתודה מראש

14/03/2002 | 15:26 | מאת: ליטל להב

הי רפי הבטא קרוטן (שהוא נגזרת של ויטמין A ) הינו יציב ביותר ואינו נהרס בחימום, עיבוד, ואיחסון. לגבי הקפאה, איני בטוחה וכדאי לברר זאת אצל מישהו שמבין בטכנולוגיית מזון. איפה ניתן למצוא ויטמין A ? גזר, דלעת, בטטות, ירקות ירוקים (חסה,סלרי, ופטרוזיליה), ירקות עליים כמו תרד,משמש, עגבניות, תירס, מלון, כרוב עלים, ברוקולי. אבל...... בגזר יש הכי הרבה!!!(-: בקשר לסעיף ג' ראה את תחילת תשובתי... שיהיה לך יום כתום! ליטל (ותודה לנועה שיף על איסוף האינפורמציה)

מנהלי פורום תזונה קלינית