ילדה שאוכלת כל רגע

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/01/2002 | 14:50 | מאת: שרית

ביתי בת שבע וחצי, מבנה גופה רזה, אבל בסדר, והיא נראה לי בין הילדות הנמוכות בכיתה, (גם בעלי נמוך), הבעיה שהיא יכולה לאכול צלחת של אוכל ומיד לאחר כרבע שעה להתלונן שהיא רעבה ולבקש עוד צלחת, נראה כאילו רוב הזמן היא רעבה, ולפעמים היא מאוד אוהבת לגוון את האוכל, למשל היא תאכל פירה ואחר כך תבקש שניצל תירס, ואח"כ משהו אחר, הייתי רוצה גם להוסיף ולספר כי כשהילדה חוזרת בשעה 4 מביה"ס וזאת לאחר שקיבלה ארוחה חמה בשעה אחת וחצי בביה"ס, היא נכנסת הביתה וצורחת ובוכה מרעב כמו שתינוק קטן צורח כשהגיע הזמן שלו לאכול, בעלי מאוד מודאג ומבקש ממני לקת את הילדה לרופא, אני עונה לו שפשוט הילדה רוצה לגדול, האם לדעתכם זו תופעה נורמלית?

שרית! מספר שאלות עולות בעקבות פנייתך: קצב גדילתה של בתך מהלידה ועד היום, הרגלי תזונתה מהלידה ועד היום, מחלות או הפרעות שסבלה מהן בעבר, רגישויות ידועות למזון של הבת או שקיימות במשפחה, ועוד. על פניו, נראה לי כי קיים הצורך לפחות בהערכה של האכילה למול הגדילה. טבעי שילד ירצה לאכול כל 4-3 שעות, אך אכילה רציפה תוך שמירה על משקל גוף נמוך מעוררת סימני שאלה שרצוי לברר. הייתי ממליצה בשלב ראשון לפנות לרופא המשפחה לשם הערכת הגדילה והפניה לדיאטנית. נועה

15/01/2002 | 09:45 | מאת: שרית

תודה!

מנהלי פורום תזונה קלינית