סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/01/2006 | 11:54 | מאת: אורלי

שלום, רציתי לדעת האם ספיגת הסידן מאכילת יוגורט 0% טובה כמו ספיגת סידן מאכילת יוגורט של 1.5 או 3% ? על מה אתן ממליצות? אישית אני מעדיפה לצרוך אחוז שומן נמוך יותר, מטעמי שמירה על המשקל. בברכה, אורלי

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2006 | 12:36 | מאת: דנה ויינר

שלום אורלי, אחד הגורמים המפריעים לספיגת סידן הינו כמות שומן רווי גדולה במזון. לכן ככל שעולה אחוז השומן, אחוז הספיגה יורד. אך ההבדל בין 3% ל - 0% הוא לא רק בכמות השומן אלא בכמות הויטמין D במזון. במזון דל שומן יש פחות או בכלל אין ויטמין D , כך שלמעשה בסופו של דבר ההבדל בספיגת הסידן בין שניהם, קרוב לוודאי זניחה. חפשי מזונות עם תוספת סידן וויטמין D , או שקלי להוסיף ע"י תוסף סידן+ ויטמין D. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית