סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת האם ספיגת הסידן מאכילת יוגורט 0% טובה כמו ספיגת סידן מאכילת יוגורט של 1.5 או 3% ? על מה אתן ממליצות? אישית אני מעדיפה לצרוך אחוז שומן נמוך יותר, מטעמי שמירה על המשקל. בברכה, אורלי
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אורלי, אחד הגורמים המפריעים לספיגת סידן הינו כמות שומן רווי גדולה במזון. לכן ככל שעולה אחוז השומן, אחוז הספיגה יורד. אך ההבדל בין 3% ל - 0% הוא לא רק בכמות השומן אלא בכמות הויטמין D במזון. במזון דל שומן יש פחות או בכלל אין ויטמין D , כך שלמעשה בסופו של דבר ההבדל בספיגת הסידן בין שניהם, קרוב לוודאי זניחה. חפשי מזונות עם תוספת סידן וויטמין D , או שקלי להוסיף ע"י תוסף סידן+ ויטמין D. בברכה, דנה