הפרעות אכילה+הפרעות במחזור

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/03/2002 | 10:27 | מאת: מירי

אני בחורה בת 27, הסובלת כבר כמה שנים מהפרעות אכילה. אני נוטה להרעיב את עצמי ימים, ולעיתים שבועות שלמים. יש לציין כי אינני שמנה, אך אני גם לא רזה כמו שנוהגים לומר לי. עד לפני תחילת ההתנהגות הזו שלי, משך המחזור החודשי שלי היה כ- 6-7 ימים. לאחרונה, ירד לי ל- 4 ימים, וחודש אח"כ לשלושה, ואילו החודש היה לי מחזור יומיים בלבד! אני מעט חוששת שיש קשר בין ההרעבה לבין משך המחזור. האם יש קשר? האם יש מה לעשות? האם יש מה לדאוג? האם אפשר לתקן או למזער נזקים? אנא ענו לי. תודה, מירי (מודאגת).

מירי שלום! את מגדירה את עצמך כסובלת מהפרעות אכילה אך לא ציינת אם אכן אובחנת והאם את מטופלת. להערכתי אם היית מטופלת, היית כבר מקבלת הסבר לסיבות לאיבוד המחזור. יש קשר ישיר בין רקמת השומן בגוף האשה לבין יכולת הגוף לייצר ולהפריש הורמוני מין (האחראים על המחזור). בכל מקרה רצוי לפסול סיבות אחרות להעדר מחזור ולכן כדאי מאוד שתפני לגניקולוג. ככל שהתת תזונה מחריפה, ומערכות הגוף נפגעות, חלק מהפגיעות הופכות בלתי הפיכות ולכן חשוב למהר ולפנות לאבחון הפרעת האכילה והתחלה של טיפול. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית