סיבים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת באילו מאכלים יש סיבים במדויק כאלה שגורמים לחילוף חומרים מהיר יותר? מה את ממליצה ספציפית לאכול? תודה. אה,וסתם בשביל הסקרנות רציתי לדעת מדוע לא מומלץ לשים מאכלים קרים וחמים באותה שקית? :-) תודה רבה!
שלום מיה, ברצוני להבהיר כי סיבים אינם גורמים לחילוף חומרים מהיר יותר. סיבים מסוגים מסויימים יכולים לעזור בבעיות יציאה, כמו עצירות ושלשולים. כמו כן לסיבים תזונתיים מיוחסים סגולות נוספות כגון, איזון סוכרת ושומנים בדם וכן הקטנת הסיכויים לסוגי סרטן מסויימים, ביחוד סרטן המעי הגס. סיבים תזונתיים בנוגע לצואה, מעלים את נפחה ע"י ספיחת נוזלים, וזהו אחד הטיפולים למקרים של עצירות, בשילוב שתיה מספקת ופעילות גופנית. הסיבים העיקריים בטיפול זה הינם סיבים מסיסים הנמצאים בקטניות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון ) ובחלק מהפירות והירקות. באשר לשאלתך השניה, אין לי תשובה טובה הואיל ומעולם לא שמעתי על המלצה שכזו ואין אני יכולה לחשוב על כל בעיה של אחסון שניהם יחד באותה שקית. בברכה, דנה