שעועית וגזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/03/2002 | 14:14 | מאת: טובה

שלום לכולם, אני מבקשת לדעת איך אפשר לבשל שעועית ולא לסבול מגזים. ביתי קונה שעועית ואורז בעבודה ודוכן עם פתיליות ולאסובלת מגזים. בבית היא אוכלת חמין, או סתם מאכל המורכז משעועית וסובלת מאד לפחות מס' ימים, כך גם כל בני המשפחה, מהו הסוד?? תודה

טובה שלום! דרך בדוקה היא להנביט את הקטניות לפני שמבשלים. לאחר ההשרייה במים, שמים בקערה עם מעט מים על דופן החלון. תוך כמה שעות מבצבץ שורשון קטן. במצב כזה אפשר לבשל ואת הנותר אפשר להקפיא לפעם הבאה. בהנבטה, החומר הגורם לגזים מתפרק. במקביל גם הטעם מעט משתנה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית